Hizmet

Masaj

Free HTML5 Bootstrap Template by uicookies.com Free HTML5 Bootstrap Template by uicookies.com

 Klasik Masaj (İsveç Masajı) Nedir ? Nasıl Yapılır ?

 Klasik masaj veya isveç masajı adıyla bilinen masajdır, ülkemizde en yaygın bilinen ve uygulaması yapılan türdür. Kan dolaşımının artmasını sağlayan, dolaşımın artması yanında kas sistemini uyaran masajdır.

Spa merkezlerinde, masaj salonlarında, özel masöz ve masörlerin evde masaj yaptığı terapide sık kullanılmasının nedeni kısa süre içinde vücudun rahatlaması, basit arıların giderilmesini sağlamasıdır.

Klasik masaj genellikle 45 ile 90 dakika arasında uygulanmaktadır, masaj yaptıranın isteğinle doğru orantılı olarak sert veya yumuşak dokunuşlarla uygulanır.

Klasik masaj diğer masajlar gibi uzak doğu ve asya kökenli masajlardan alıntılar yapılarak nuru ve tantra masajları hariç olmak üzere avrupa da geliştirilmiş relaks masajıdır.

 Masajın genel uygulaması, vücudun yağlanması ile başlar, masöz veya masör ayaklardan başlayarak yumuşak veya sert dokunuşlarla bazen sıkarak, bazen dairesel hareketlerle bazen de titereşimler uygulayarak terapiye devam eder. Terapist müşterinin istekleri doğrultusunda acıya dayanma gücüne göre baskı şidetini arttırıp, azaltabilir.

İsveç masajını uygulayan masör veya masöz terapisti tecrübesi doğrultusunda kas dokusu üzerindeki sıkılaşmaları fark ederek kasların yumuşamasını sağlar.

İsveç masajının en önemli faydaları öncelikle vücudun rahatlamasını sağlamaktır, rahatlama yanında kan dolaşımının hızlanması ve masaj odasındaki loş ortam ve dinlendirici spa müziği eşliğinde stresten arınılmasını sağlamaktadır.

Spa merkezi, masaj salonu veya evde özel masaj yaptırmak isteyenlerin ilk başlangıç seviyesinde ilk tercih edecekleri masaj çeşidi olup, vücut masaja alıştıkça farklı türler denenebilir.

Klasik masaj fiyatları diğer türlere göre ucuz fiyatlara sahiptir, ülkemizde meb onaylı bir çok masaj kursunda eğitimi verilmesi nedeniyle her geçen gün diplomalı masöz ve masör terapist sayısı artması nedeniyle ekonomik fiyatlara yaptırılabilecek masaj çeşitlerinin başında gelmektedir.

 Bol masajlı ve sağlıklı günler dileği ile.

 Selülit masajı nasıl yapılır?

 Doğru masaj serisini uygulayarak evde selülit masajı yapın, selülitlerinizi azaltın!

 Selülit masajı nedir?

 Dolaşım ya da beslenme bozuklukları veya genetik sebeplerle oluşan selüliti özel tekniklerle hafifletmek için yapılan masajın adıdır. Selülit masajı diz kapaklarının hemen üzerinden başlayarak kalçaların bitimine kadar olan bölgeye yapılmalıdır.

 Selülit masajı hangi yağlarla yapılır?

 Selüliti azaltan yağları tek başına kullanmak mümkündür ancak ideali birden fazla yağı karıştırmaktır. Alerjik bir bünyeniz varsa önce bu yağlardan birine alerjiniz olup olmadığını bilmelisiniz. Teninizin küçük bir bölgesine bir miktar yağ sürüp bir süre bekleyerek bunu anlayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz yağlar: susam yağı, lavanta yağı, çemen yağı, rezene yağı, jojoba yağı, portakal yağı, zambak yağı, keten yağı, yasemin yağı, ardıç yağı, buğday yağı, nane yağı, çemen yağı, anason yağı, limon yağı, biberiye yağı.

 Selülit masajı nasıl yapılır?

Selülit yağı veya kremi iki elin içine yayılır. Sonra dizlerin üzerinden itibaren yukarıya doğru bastırarak yedirilir. Eller aşağıdan yukarıya doğru hareket etmelidir.

Ardından yoğurma aşamasına geçilir. Selülitli bölge başparmaklarla diğer parmaklar arasında yoğurulmalıdır.

Yoğurmayı takiben parmakların eklem yerleri ile bacakların içinden dışına dışından içine doğru ters yönlerde, yere paralel olacak biçimde masaj yapılmalıdır.

Sonra parmaklar arasında selülitli bölgeler sıkışıtırılıp bırakılır. Bu hareket de yere paralel, içten dışa dıştan içe yapılmalıdır.

Bütün masaj aşamaları bacakların ön ve arka yüzlerine, basenlere ve kalçalara üçer kez sırayla uygulanmalıdır.

 Selülit masajı yaparken nelere dikkat etmeli?

 Kan dolaşımının doğal ritmini olumsuz etkileyebileceği için adet döneminde ve hamilelikte selülit masajı yapılmamalı.

 Refleksoloji

 Kökeni uzak doğu’ya uzanan Refleksoloji, vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarda destek tedavi sağlamak amacıyla, ayaklardaki belirli noktalara uygulanan bir masaj tekniğidir.

Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi olduğu bilinen refreksolojinin ilk uygulama yeri Çin olarak bildiriliyor. Günümüzde tamamlayıcı tıp kategorisinde yer alan Refleksoloji, bedendeki serbest enerji akışını sağlamak amacıyla kullanılan etkili ve zararsız bir yöntem olarak kabul ediliyor.

 Nasıl Uygulanır?

 Ayak tabanındaki refleks noktalarına, el ve parmak teknikleriyle ya da ahşap bir çubukla basınç yaparak uygulanıyor. Uygulama sırasında kişi rahatça koltuğa uzanıyor ve ayaklarını tabureye koyuyor. Ayağın refleks noktalarına parmak ya da çubukla basınç uygulanıyor. Kişinin vücudundaki sorunlu bölgeyle ilgili noktaya basınç uygulandığında bir miktar acı hissetmesi doğal karşılanır. Seans boyunca ayaktaki tüm refleks noktaları el hareketleriyle tek tek uyarılıyor.

 Yararları Nelerdir?

 Öncelikle uygulama sonunda tüm bedeninize masaj yapılmış gibi rahatlama hissediyorsunuz. Sinir sisteminiz rahatlıyor, kan dolaşımınız hızlanıyor ve derin dinlenme sağlanıyor. Ayrıca uyku kalitesini artırma, enerji akışını dengeleme, bağışıklık sistemini güçlendirme, vücudu toksinlerden arındırma gibi daha bir çok yararları bulunuyor.

 Hangi hastalıklarda uygulanabilir?

 Beden fonksiyonlarını normalleştirmeye bağlı olarak birçok hastalıkta büyük ilerleme sağlıyor. Başta stres ve anksiyete bozuklukları olmak üzere, panik atak, depresyon, uykusuzluk, bel – boyun fıtığı, otizm, felç, migren, hormon sorunları, romatizma, astım, hazımsızlık, regl ağrıları(Amerika;da yapılan bilimsel bir araştırmaya göre Refleksoloji’nin, Regl öncesi gerginliği % 45 oranında azalttığı kanıtlanmıştır.) gibi pek çok hastalıkta destek tedavi olarak kullanılıyor.

 Kimlere tavsiye edilmez?

 Refleksoloji’nin özellikle hamileliğin ilk 6 ayında, kanser ve damar tıkanıklığı olan hastalarda, varis sorunu yaşayanlarda ve şeker hastalarında uygulanması tavsiye edilmiyor. Ayrıca uzman olmayan, fizyoloji ve anatomi bilgisine sahip olmayan kişilerce yapıldığında yarardan çok zararını görmenizde mümkün.

 Nasıl öğrenilir?

 Temel eğitimi 3 günde alınsa da reflekslere verilen tepkileri okumak 1 yıl gibi bir süreyi kapsıyor. Refleksoloji eğitimi verilen kurslar ülkemizde mevcut. Bu kurslarda; ayağın anatomisi, reflekslerin yerlerini saptayabilme, Refleksoloji Teknikleri gibi dersler veriliyor. Bugün bazı Avrupa ülkelerinde Refleksoloji eğitimi veren okullar da bulunmaktadır.

 Refleksoloji, batı ülkelerinde en çok kullanılan yöntemlerden biri olarak gösteriliyor. Özellikle engelli çocukların fiziksel ve zihinsel tedavisinde ve de felçli hastalarda yardımcı tedavi olarak yoğun biçimde kullanılıyor. Uygulanan terapi, fizik tedavi çalışmalarındaki verimliliği artırıp, daha çabuk sonuç alınmasını sağlıyor. Kişinin istek ve ihtiyacına göre değişse de terapinin haftada bir uygulanması yeterli görülmektedir.